
Stat: İstanbul İnönü
Hakem: Osman Avcı, Ayhan Bölükbaşı, Ercan Durna
İstanbulspor: Fahrudin Omerovic, Şenol Yavaş (Dk. 80 İlkan Aksoy), Kâmil Ustaömer (Dk. 65 Timur Yanyalı), Nesim Özgür, Marian Zeman, Hamza Hamzaoğlu, Fuat Buruk, Atakan Sancarbarlaz, Oleg Salenko, John van Der Brom, Saffet Akyüz
Galatasaray: Bradley Friedel, Ulrich van Gobbel, Bülent Korkmaz, Ufuk Talay, Tugay Kerimoğlu, Arif Erdem, Okan Buruk, Evren Turhan (Dk. 46 İlyas Kahraman), Hakan Şükür, Suat Kaya, Hakan Ünsal
Goller: Dk. 30 Oleg Salenko (İstanbulspor), Dk. 68 Hakan Şükür (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 52 Kâmil Ustaömer (İstanbulspor), Dk. 27 Ulrich van Gobbel, Dk. 42 Bülent Korkmaz, Dk. 44 Tugay Kerimoğlu (Galatasaray)
Seyirci ve Hasılat: 2487 kişi, 731 milyon 780 bin lira
Sarı-Kırmızılı takım ligde yine galibiyetle tanışamadı, Antalya, Samsun ve Trabzon’dan sonra İstanbulspor’a da puan kaptırdı. G Saray, rakibi karşısında uzun süre istediği futbolu oynayamadı, kalesinde ilk dakikalarda tehlikeli ataklar yaşadı. 19. dakikada Salenko, İstanbulspor’u öne geçiren golü attı. Önce oyunda dengeyi kuran, ardından da beraberlik için bastıran Cim – Bom, 67. dakikada B.Hakan’la eşitliği sağladı. 82. dakikada Suat’ın ceza alanı içinde Zeman ile girdiği ikili mücadelede yere düşmesi penaltı tartışmalarına yol açtı.
Orhan Aldinç’in maç yazısı:
Galatasaray’la forvet çorbasının görünürde üç kaşığı vardı. Arif, B.Hakan, Okan kaseyi kaşıklarken çorbayı üstlerine
döktüler. B.Hakan yıllar öncesinin acemiliğini getirmişti Adapazarı’ndan. Genellikle eski zaman santrforları (WM)
gibi göründü. Arif ile Okan bu koşullar içinde futbolu bireysel düşünmek ve uygulamak durumunda kaldılar. Geçen yılı bir düşününüz. Arif maksimum yarım saat oynatılan bir yedekti. Okan’ın da farkı yoktu ondan, Şimdi onlar, bölük pörçük kadroda ön plana çıkma uğraşı veren iki çocuk. Orta alanda Evren Kocaeli’ne uygun düşüyordu, Galatasaray’a yetmiyor. Ufuk da tam benzeri Evren’in. K.Hakan fizik güçten ibaret.
Suat bu kocaman boşluğu nasıl dolduracak? Tugay liberoda Bülent’in bozuk futbolunu mu onaracak, rakiplerini mi durduracak? Yani şartlar İstanbulspor’un rahat oynamasına elveren cinsten. Saffet ile Salenko Galatasaray gerilerinin ön bloklarla ilgisini kesecek sürekli deplasman tehlikesi oluşturdular.
Tugay’ın ikinci yarıda orta alana alınması Suat’ın işini kolaylaştıracak bir önlemdi. K.Hakan geriye çekildi, Bülent’in işi zorlaştı. Evren’in yerini İlyas aldı.
Tenha tribünlerde Galatasaray’ın lig kaderini kabul edenler vardı. İstanbulspor’un peşinde de bir otobüs dolusu yeni yeni sevinmeye alışanlar görüldü. Takımlarının iyice savunmaya dönük futbollarına destek verdiler.
Golün geleceği belliydi. B.Hakan önüne düşen topu çaprazdan vurdu, tribünler pek hoşnut oldu bu işe. Ama futbollarını kimse beğenmedi.